Milli Eğitim Bakanlığı Ortaöğretim Genel Müdürlüğü tarafından yürütülen “Dilimizin Zenginlikleri” projesi kapsamında düzenlenen “En İyi Cümle/Afiş Yarışması” sonuçlandı. Kırklareli Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Sosyal Bilimler Lisesi öğrencisi Sezil Ada Uslu, gösterdiği üstün performansla Türkiye birincisi oldu. Genç yetenek, edebi becerisi ve dilimize kattığı anlamlı ifade ile jüriyi etkilemeyi başardı.
İl Milli Eğitim Müdürü Hilal Liliyar Özefsun’dan Tebrik
Sezil Ada Uslu, elde ettiği bu büyük başarı sonrası Kırklareli İl Milli Eğitim Müdürü Hilal Liliyar Özefsun’u makamında ziyaret etti. Görüşmede, öğretmenleri de öğrencinin yanında yer alarak gurur dolu anlar yaşadı. İl Milli Eğitim Müdürü Özefsun, başarılı öğrenciyi tebrik ederek, “Öğrencimizi ve emeği geçen öğretmenlerini kutluyor, başarılarının devamını diliyoruz” dedi.
Eğitimde Kırklareli’nin Yükselen Başarısı
Bu önemli başarı, Kırklareli’nin eğitim alanındaki yükselen grafiğini bir kez daha gözler önüne serdi. Özellikle edebiyat ve dil bilinci konusunda farkındalık yaratan projeler, öğrencilerin kendilerini ifade etmeleri açısından büyük önem taşıyor. Sezil Ada Uslu’nun kazandığı ödül, Kırklareli’deki okulların eğitim kalitesini ve öğrencilerin yeteneklerini ortaya koyması açısından dikkat çekti.
Öğrenciler İçin İlham Kaynağı Oldu
Sezil Ada Uslu’nun başarısı, diğer öğrenciler için de büyük bir motivasyon kaynağı oldu. Dil bilinci ve edebiyat sevgisini teşvik eden bu tür yarışmalar, gençlerin kendilerini geliştirmelerine katkı sağlıyor. Kırklareli Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Sosyal Bilimler Lisesi, bu başarısıyla hem öğretmenlerinin hem de öğrencilerinin azmini gözler önüne serdi.
HACER ZORTUL