Cumhuriyet Mahallesi Eylül Sokak'ta bulunan bir sitede meydana gelen olayda, kısa süre önce satın aldığı dairesinde birçok sorunla karşılaştığını belirten Hüseyin Durmaz, çareyi evi yakmakta buldu. Doğal gaz peteğinin yerinden düşmesi, parkelerin şişmesi ve alçı işçiliğindeki hatalar nedeniyle büyük mağduriyet yaşadığını söyleyen Durmaz, “Böyle müteahhitlik olur mu? Ben emekçi adamım, işimi adam gibi yaparım” diyerek tepkisini dile getirdi.
Yangını Gören Komşular İhbar Etti
Durmaz’ın 5’inci kattaki dairesinden yükselen dumanları gören komşuların ihbarı üzerine olay yerine itfaiye ve polis ekipleri sevk edildi. Yangın, kısa sürede kontrol altına alınarak söndürülse de dairede büyük çapta maddi zarar meydana geldi.
“1 Milyon Lira Gitsin, Yine de Yaptırırım”
Yaşadığı zarardan yılmayan Hüseyin Durmaz, evi yeniden yaptıracağını belirtti. “İsterse 1 milyon TL param gitsin, hiç sıkıntı değil. Bu perdeye 20 bin, koltuklara 200 bin TL verdim. Tüm eşyaları kendim aldım, bu evi tekrar yaptıracağım” dedi. Durmaz, birkaç ay evde olmayacağını ancak geri dönüp tüm zararı onaracağını da sözlerine ekledi.
Müteahhit Şikâyetlerine Rağmen Sessiz
Olay sonrası müteahhitten herhangi bir açıklama yapılmazken, mağduriyetini anlatan Durmaz’ın isyanı sosyal medyada da gündem oldu. Durmaz'ın tepkisi, inşaat sektöründe kalite ve denetim sorunlarını bir kez daha gözler önüne serdi.
Fotoğraf: DHA
HACER ZORTUL