Lüleburgaz Belediyesi tarafından 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kapsamında düzenlenen etkinliklerde, edebiyat dolu bir gün yaşandı. Onuncu Köyün Kalemleri adına açılan stantta, çocuklara özel "Şiir Atölyesi" gerçekleştirildi. Etkinliğe yurt dışı ziyaretinden yeni dönen KIRKSEDER Başkanı Alaeddin İkican da ayağının tozuyla katılarak çocuklarla buluştu.
Alaeddin İkican: “Hayatımda iz bırakacak bir gün yaşadım”
Etkinlik sonrasında duygularını paylaşan İkican, “Bugün belki de şiir hayatıma iz bırakacak günlerden birini yaşadım. Bayramın ana teması olan geleceğimiz çocuklar için oluşturulan stant çadırları cıvıl cıvıldı. Onuncu Köyün Kalemleri adına verilen stantta yaşları 8-14 arasında değişen yirmiden fazla çocukla şiir üzerine keyifli bir atölye gerçekleştirdik,” dedi.
Şiir Nasıl Yazılır? Hem Anlatıldı Hem Yaşatıldı
Atölyede çocuklara şiirin temelleri, yazım teknikleri ve duygu aktarımı üzerine kısa bir bilgilendirme yapıldı. Ardından çocuklar kendi şiirlerini kaleme aldı. İkican, çıkan eserlerin kalitesinden övgüyle söz ederek, “Bazı şiirler o kadar etkileyiciydi ki, KIRKSEDER Dergisi'nde yayınlanmak üzere değerlendirilmesine karar verdik,” ifadelerini kullandı.
Destek Veren İsimlere Teşekkür
Etkinlik boyunca emeği geçen herkese teşekkür eden İkican, “Lüleburgaz Belediye Başkanı ve yetkililerine, standın tüm organizasyonunu üstlenen İbrahim Koser’e, görevli öğrenci kardeşlerimize ve Onuncu Köyün Kalemleri’nden Bahri B., Nurettin Korkmaz, Gürsel İleri, Gurem Özdilek’e minnettarım,” dedi.
Katılımcılardan Yoğun İlgi
Standı yalnız bırakmayanlar arasında TUED Başkanı Mehmet Kaplan, Başkan Yardımcısı Zafer Çatalkaya, Kırklareli Kent Konseyi Başkanı Yasemin Ertaş, Hüseyin Öztoprak, Ali İkican ve Barış Korkmaz da yer aldı. Çocukların yazdığı şiirler kadar, ailelerin heyecanı da etkinliğe ayrı bir renk kattı.
Yarınların Şairleri Sahne Aldı
Etkinlik sonunda “Yarınların şairleri” olarak nitelendirilen çocuklar, ilk şiirlerini gün yüzüne çıkarmanın mutluluğunu yaşadı. Organizasyonun sonunda, bu tür edebi faaliyetlerin sürekliliği dileğiyle etkinlik son buldu. Katılımcıların yüzlerinde tebessüm, kalplerinde şiirle ayrıldığı bu anlamlı günde edebiyat bir kez daha geleceğe umut oldu.
HACER ZORTUL