Trakya Üniversitesi Mimarlık Fakültesi öğrencileri, Bursa Serbest Mimarlar Derneği'nin (BursaSMD) düzenlediği Mimari Fikir Proje Yarışması'nda büyük bir başarıya imza atarak 3 ödül birden kazandı. Mimarlık mesleğini ve uygulamalarını geliştirmeyi, toplumda saygınlığını artırmayı ve topluma karşı sorumluluk anlayışını pekiştirmeyi amaçlayan yarışma, Mimarlık Pavyonu konulu projeleri değerlendirdi.
Birincilik Ödülünün Sahipleri
Yarışmada birincilik ödülünü, "74693" rumuzlu proje ile Helin GÜNDEM, Ayça ÖZER, Ahmet SEVGİ, Resa KUKSİ ve Yusuf Emir ERKOCA kazandı. Öğrenciler, yaratıcı ve yenilikçi tasarımları ile jüri üyelerinin beğenisini kazandı ve ödüllerini gururla teslim aldı.
Üçüncülük Ödülü de Trakya'ya
Üçüncülük ödülü ise "48139" rumuzlu projeleri ile Halit AKMAN, Ece KABAAĞAÇ, Melike Adem SHABAN ve Veli TIRIN'a verildi. Bu ödül, öğrencilerin mimarlık alanındaki yeteneklerini ve projeye olan katkılarını gösteren önemli bir başarı olarak değerlendirildi.
Satın Alma Ödüllerine Hak Kazandılar
Ayrıca, "36057" rumuzlu projeleri ile Ekrem KAYA, Abdulkadir ÖZER, Ceren ÇELİK, Elanur TAMBAHÇECİ, Serenay KILIÇ, Deniz AKSU, Emirhan KOCA ve Emre BABA da Satın Alma Ödüllerine layık görüldü. Bu projeler, mimarlık öğrencilerinin yaratıcı çözümleri ve özgün yaklaşımları ile öne çıktı.
Trakya Üniversitesi’nin Gururu
Bu önemli başarı, Trakya Üniversitesi Mimarlık Fakültesi'nin eğitim kalitesini ve öğrencilerinin yeteneklerini bir kez daha gözler önüne serdi. Yarışmada ödül kazanan tüm öğrenciler, hem üniversite hem de aileleri tarafından büyük bir gurur ve sevinçle karşılandı. Bu ödüller, genç mimar adaylarının mesleki gelişimlerine ve gelecekteki kariyerlerine önemli bir katkı sağlayacak.
Nizamettin Okutan