Üsküp Belediye Başkanlığı, Türkiye'nin özgün yazarlarından ve sevilen bir ismi olan Ersin Bilge'nin Üsküp'te düzenlenecek etkinlikte Üsküplü çocuklarla buluşacağını duyurdu. Belediye, Kırklareli Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği ile iş birliği yaparak gerçekleştireceği etkinlik kapsamında, köy çocuklarına yönelik kitap ve kırtasiye malzemelerini dağıtacak ve bu özel buluşmaya Bilge'nin katılacağını açıkladı.
"Türkiye'nin Eşekli Dostoyevski'si" unvanıyla tanınan Ersin Bilge'nin katılımıyla renklenecek olan etkinlik, 19 Mayıs 2024 Pazar günü saat 15:00'te Üsküp Belediyesi Kültür Evi'nde gerçekleşecek. Bu etkinlik, sadece edebiyatseverleri değil, aynı zamanda sosyal sorumluluk duygusuyla hareket eden herkesi de bir araya getirmeyi hedefliyor.
Belediye Başkanlığı'nın öncülüğünde düzenlenecek olan bu etkinlik, kültürel etkileşimi artırmanın yanı sıra toplumda dayanışma ve yardımlaşma duygularını güçlendirmeyi amaçlıyor. Köy çocuklarına yapılacak olan kitap ve kırtasiye malzemesi desteği ise, eğitimin ve bilgiye erişimin önemini vurguluyor.
Ersin Bilge'nin Üsküp'te gerçekleştireceği bu etkinlik, gençlerle edebiyat ve kültür üzerine keyifli bir sohbet ortamı sağlayacak. Aynı zamanda, köy çocuklarına yönelik yapılan yardımlarla da toplumsal dayanışmanın ne kadar önemli olduğunu bir kez daha hatırlatacak. Üsküp Belediye Başkanlığı, tüm Üsküplüleri ve çevre halkını bu özel buluşmaya davet ediyor.
Fotoğraflar: Üsküp Belediyesi
Nizamettin Okutan