Edirne Belediyesi, Avrupa Birliği (AB) Türkiye Delegasyonu Başkan Yardımcısı Jurgis Vilcinskas ve AB üyesi ülkelerin Türkiye’deki Büyükelçilik Misyon Şefi Yardımcılarından oluşan heyeti ağırladı. Edirne Belediyesi'nin misafirperverliği ve şehrin tarihi, kültürel zenginlikleri toplantının ana gündemini oluşturdu.
Heyetteki Büyükelçilik Temsilcileri
Heyette, Avusturya’dan Markus Weidinger, Belçika’dan Christophe Lechat, Hırvatistan’dan Mario Zadro, Çekya’dan Jiri Borcel, Danimarka’dan Anine Hagemann, Estonya’dan Tiia Treier, Finlandiya’dan Tapani Kivela, Fransa’dan Julien Cats, Yunanistan’dan Ilias Kremmydas, Macaristan’dan Gábor Baár, İrlanda’dan Ronan Cunniffe, Letonya’dan Dagnija Lāce-Ate, Litvanya’dan Dalija Ignataviciute, Lüksemburg’dan Joe Geisbusch, Malta’dan Charles Calleja, Hollanda’dan Nathalie Lintvelt, Polonya’dan Iga Kaca, Portekiz’den Rosa Tavares, Romanya’dan Alina Huszar, Slovakya’dan Milica Serdarevic ve İsveç’ten Louise Morsing yer aldı. Ayrıca, AB Delegasyonu’ndan Maria-Luisa Wyganowski, Cecile Candat, Deniz Yenal, Yeşim Boyalar ve Neslihan Sevilmiş de toplantıya katılım gösterdi.
Edirne'nin tarihi ve kültürel Zenginlikleri Tanıtıldı
Edirne Belediye Başkanı Av. Filiz Gencan Akın, toplantı sırasında Edirne’nin zengin tarihi, kültürel çeşitliliği ve Avrupa ile olan tarihi bağlarını anlattı. Görüşmede, Edirne’nin kültürel mirası ve uluslararası iş birlikleri üzerine fikir alışverişinde bulunuldu. Akın, bu önemli buluşmada Edirne'yi tanıtmaktan ve AB ile ilişkileri güçlendirmekten büyük onur duyduklarını belirtti.
İş Birlikleri ve Gelecek Planları
Toplantıda, Edirne'nin kültürel mirası ve uluslararası iş birlikleri konuları üzerinde durulurken, gelecekte yapılabilecek projeler ve iş birlikleri hakkında da fikir alışverişi yapıldı. Avrupa Birliği ile iş birliğinin daha da güçlendirilmesi için atılacak adımlar tartışıldı.
Misafirperverlik ve Edirne'nin Güzellikleri
Edirne Belediye Başkanı Av. Filiz Gencan Akın, Edirne’ye ilk kez gelen heyeti ağırlamaktan duyduğu mutluluğu dile getirerek, “Şehrimiz, tarihi ve kültürel zenginlikleriyle Avrupa ile köklü bağlara sahiptir. Bugün, bu önemli buluşma sayesinde, hem Edirne’mizi tanıtmaktan hem de Avrupa Birliği ile olan ilişkilerimizi daha da güçlendirmekten büyük bir onur duyuyoruz” ifadelerini kullandı.
Kevser Çelik