Aile değerlerinin yeniden keşfedileceği ve iyilik odaklı çalışmaların geniş kitlelerle buluşacağı büyük organizasyon için geri sayım başladı. Türkiye Diyanet Vakfı (TDV), 27-29 Haziran 2025 tarihleri arasında Ankara'da “Aile ve İyilik” temalı Uluslararası Aile Fuarı düzenliyor. TDV’nin Diyanet İşleri Başkanlığı ile ortaklaşa gerçekleştireceği bu önemli etkinlik, 2025'in “Aile Yılı” ilan edilmesiyle özel bir anlam kazanıyor.
Aile Yılı'na Anlam Katacak Uluslararası Bir Platform
Türkiye Diyanet Vakfı Genel Müdürü İzani Turan, fuarın aileye dair güçlü bir bilinç oluşturmayı amaçladığını vurguladı. “Uzun yıllardır aile yapısının korunması için çalışmalar yürütüyoruz. Bu fuar sayesinde, aile merkezli değerlerimizi daha geniş kitlelere ulaştıracağız” dedi.
Fuar, Ankara’nın prestijli etkinlik alanlarından biri olan Congresium Kongre ve Sergi Merkezi'nde gerçekleştirilecek.
Dünyanın Dört Bir Yanından STK’lar Ankara’da Buluşacak
Fuar kapsamında, Türkiye’den ve yurt dışından birçok sivil toplum kuruluşu aile odaklı projeleriyle yer alacak. Fuar, katılımcı kuruluşlara hem kendi etkinliklerini sergileyebilecekleri özel alanlar sunacak, hem de ortak organizasyonlarla iş birliğini güçlendiren bir zemin oluşturacak.
İzani Turan, “Aileyi kurma, koruma ve yaşatma süreçlerini derinlemesine işleyeceğiz. Toplumsal barış, merhamet, sevgi ve adalet gibi değerlerin yeniden yapılandırılmasına katkı sağlayacak etkinliklerimiz olacak” diye konuştu.
Zengin Etkinlik Takvimiyle Dolu Dolu 3 Gün
Katılımcıları sadece paneller değil; tiyatro gösterimleri, konserler, yarışmalar, film gösterimleri, atölyeler ve interaktif etkinlikler bekliyor. Her yaştan ziyaretçiye hitap eden içeriklerle fuar, aile kavramına farklı açılardan dokunmayı hedefliyor.
Katılmak İsteyen Kuruluşlara Çağrı: Son Başvuru 21 Nisan
Fuar kapsamında yer almak isteyen STK’lar için başvuru süreci başladı. Katılımcı olmak isteyen kuruluşların, 21 Nisan 2025 Pazartesi günü saat 17.00’ye kadar TDV başvuru formunu doldurmaları gerekiyor.
Turan, başvuruların TDV ve Diyanet İşleri Başkanlığı'nın misyon ve vizyonuna uygunluk çerçevesinde değerlendirileceğini belirtti.
Nizamettin Okutan