Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Edirne Merkez İlçe Başkanı Yücel Balkanlı, Edirne Belediye Başkanı Filiz Gencan Akın’ın çalışmalarını övgüyle anlattı. Balkanlı, Edirne Belediye Başkanı Akın’ın gece gündüz demeden halkın refahı ve kentsel yaşamın iyileştirilmesi için çalıştığını, Edirne halkının gönlünde taht kurduğunu belirtti. "Edirne'nin İlk Kadın Belediye Başkanı olarak tarih yazan Filiz Gencan Akın, kısa sürede halkımızın takdirini kazanmıştır," dedi.
Balkanlı, aynı zamanda Başkan Akın’ın başarılarının yalan ve yanlış bilgilerle gölgelenmek istendiğini vurguladı. "Halkımızın iradesini küçümseyen ve siyasi spekülasyonlarla gündemi saptırmaya çalışanlar var. Ancak hiçbir güç bizi bu yoldan çeviremez. CHP Merkez İlçe Örgütü olarak başkanımızın arkasında dimdik durmaktayız," ifadelerini kullandı. Balkanlı, Belediye Meclis Grubu'nun kararlarının ortak akılla alındığını ve partilerinde tek adam yönetimi olmadığını da ekledi.
CHP'nin tarihinden gelen demokrasi ve halk iradesine dayalı yönetim anlayışını hatırlatan Balkanlı, "Kurucu Genel Başkanımız Gazi Mustafa Kemal Atatürk, Kurtuluş Savaşı’nın en zorlu günlerinde dahi Türkiye Büyük Millet Meclisi’ni çalıştırmış, tüm kararları halkın iradesi doğrultusunda almıştır. Bizler bu gelenekten gelen bir partiyiz ve hiçbir zaman biat kültürüne teslim olmayacağız," dedi.
AKP iktidarının 22 yıllık yönetimini eleştiren Balkanlı, "Ekonomik kriz derinleşmiş, hayat pahalılığı halkın belini bükmüştür. Gençler işsiz, emekliler geçim derdinde, çiftçiler toprağını ekemez hale gelmiş, hayvancılık bitmiştir. Eğitim sistemindeki yanlış politikalar, sağlık sektöründeki çöküş, kadınlara yönelik şiddetin artışı ve hukuksuzluklar, iktidarın halkı nasıl yok saydığının en somut örnekleridir," ifadelerini kullandı.
CHP olarak ülkenin esas sorunlarını gündemde tutacaklarını belirten Balkanlı, "Ekonomiyi, gençleri, asgari ücreti, kadın haklarını, eğitimi ve sağlığı konuşacağız. Yapay gündemlerle oyalanmayacağız ve milletin aklıyla alay edilmemesi gerektiğini savunacağız," dedi. Balkanlı, umutsuzluğa kapılmaması gereken halkı CHP'nin bu cendereden çıkaracağını ve güçlenerek çıkaracağını vurguladı.
Son olarak, Balkanlı, CHP olarak halkın yanında olmaya devam edeceklerini ve Filiz Gencan Akın ile birlikte Edirne'yi aydınlık yarınlara taşımak için çalışacaklarını belirtti. "Halkımızın çıkarları için gece gündüz demeden çalışıyoruz ve çalışmaya devam edeceğiz," dedi.
Nizamettin Okutan