Kırklareli Belediyesi tarafından düzenlenen Ramazan etkinlikleri, Esnaf ve Sanatkarlar Düğün Salonu’nda yoğun katılımla gerçekleştirildi. Belediye Başkanı Derya Bulut’un da katıldığı etkinlikte, iftar sofraları kurulurken geleneksel Ramazan eğlenceleriyle vatandaşlara keyifli anlar yaşatıldı.
Başkan Derya Bulut: “Hemşehrilerimizle Bir Araya Gelmek Mutluluk Verici”
İftar programında vatandaşlarla birlikte orucunu açan Kırklareli Belediye Başkanı Derya Bulut, Ramazan ayının birlik ve beraberlik ruhunu vurguladı. Başkan Bulut, yaptığı konuşmada, “Mübarek Ramazan ayı vesilesiyle düzenlediğimiz iftar etkinliklerimizde yine hemşehrilerimizle bir araya gelmenin mutluluğunu yaşadık. Oruçlarımızı hep birlikte, dualarımızla açtık” ifadelerini kullandı.
Geleneksel Ramazan Eğlenceleri Çocukları Mest Etti
İftar programının ardından sahneye çıkan Karagöz ve Hacivat gösterisi, minik izleyicilere unutulmaz anlar yaşattı. Geleneksel Ramazan eğlenceleri kapsamında renkli şovlar ve çeşitli etkinlikler de düzenlenerek eski Ramazanların sıcak atmosferi yeniden yaşatıldı. Etkinliğe katılan çocuklar ve aileleri, sahne gösterileriyle keyifli vakit geçirdi.
İstasyon Mahallesi Sakinlerinden Etkinliğe Büyük İlgi
Etkinliklerin düzenlendiği Esnaf ve Sanatkarlar Düğün Salonu’nda İstasyon Mahallesi sakinleri yoğun ilgi gösterdi. Mahalle halkı, Kırklareli Belediyesi’nin düzenlediği bu özel geceden duydukları memnuniyeti dile getirirken, birlik ve beraberlik duygusunun pekiştiğini belirtti.
Başkan Bulut’tan Mahalle Muhtarına ve Vatandaşlara Teşekkür
İftar programının ardından konuşan Başkan Bulut, etkinliğe destek veren İstasyon Mahallesi Muhtarı Naide Özdemir’e ve mahalle sakinlerine teşekkür etti. “Bu mübarek ayın getirdiği birlik ve beraberlik duygusunun daim olmasını diliyor, İstasyon Mahallesi sakinlerimize gönülden teşekkür ediyorum. Sofralarınız bereketli, yürekleriniz huzur dolu olsun” diyerek Ramazan’ın manevi atmosferinin önemine vurgu yaptı.
Kırklareli Belediyesi’nin Ramazan etkinlikleri, farklı mahallelerde de devam edecek. Vatandaşlar, iftar sofralarında bir araya gelerek dayanışma ruhunu yaşarken, geleneksel eğlencelerle Ramazan ayının coşkusunu hep birlikte paylaşmaya devam edecek.
HACER ZORTUL