Çanakkale, 17-18 Şubat 2025 tarihlerinde düzenlenecek Trakya Kariyer Fuarı’na ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor. “Geçmişin İzinde Geleceğini Keşfet” sloganıyla gerçekleştirilecek fuarın hazırlıkları kapsamında, önemli bir çalıştay düzenlendi. Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi koordinasyonunda, Çanakkale Valiliği himayelerinde ve Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi’nin öncülüğünde düzenlenen çalıştaya, bölgedeki kamu ve akademi temsilcileri yoğun ilgi gösterdi.
Valiler ve Akademisyenler Hazırlık Sürecini Değerlendirdi
Çanakkale’de gerçekleştirilen hazırlık çalıştayına Kırklareli Valisi Uğur Turan, Çanakkale Valisi Doç. Dr. Ömer Toraman, Tekirdağ Valisi Recep Soytürk, Edirne Valisi Yunus Sezer, Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi Başkanı Doç. Dr. Salim Atay, Balıkesir Vali Yardımcısı Dr. Mustafa İlhan, paydaş üniversitelerin rektörleri ve akademisyenler katıldı. Çalıştayda, Trakya Kariyer Fuarı’nın organizasyon süreci, üniversite öğrencilerinin ve mezunlarının istihdam olanaklarına erişimini artırmaya yönelik çalışmalar ele alındı. Ayrıca fuarın bölgeye sağlayacağı ekonomik ve akademik katkılar da değerlendirildi.
Trakya Kariyer Fuarı Gençlere Önemli Fırsatlar Sunacak
Trakya Kariyer Fuarı, üniversite öğrencileri ve mezunlara, iş dünyasının önde gelen temsilcileriyle bir araya gelme fırsatı sunacak. Katılımcılar, fuar kapsamında düzenlenecek paneller, seminerler ve işverenlerle birebir görüşmeler sayesinde kariyer yolculuklarına yön verebilecek. Çalıştayda yapılan değerlendirmeler sonucunda, fuarın bölgedeki istihdam dinamiklerini güçlendireceği ve gençlerin geleceğe daha sağlam adımlarla ilerlemesine katkı sağlayacağı vurgulandı.
Fotoğraf: Kırklareli Valiliği
Kevser Çelik