İğneada Belediye Başkanı Altuğ Erdem ve Babaeski Belediye Başkanı Dr. Fırat Yayla, İller Bankası Yatırım Değerlendirme Dairesi Başkanı Kubilay Yılmaz’ı Ankara’da makamında ziyaret etti. Bölgesel kalkınma ve altyapı projelerinin görüşüldüğü ziyaret, Trakya’nın çevresel sürdürülebilirlik ve modern yaşam koşullarına ulaşması adına büyük önem taşıyor.
Kanalizasyon ve İçme Suyu Projeleri Gündemdeydi
Ziyarette özellikle İğneada’da devam eden kanalizasyon altyapı sistemi ve içme suyu tesis projesi masaya yatırıldı. Belediye Başkanı Altuğ Erdem, projelerle ilgili son gelişmeleri Daire Başkanı Yılmaz’a aktarırken, teknik ve mali süreçlere dair verimli istişarelerde bulunuldu. Bu projelerin, bölge halkının yaşam kalitesini doğrudan artıracağı vurgulandı.
“Tüm Kurumlarla İş Birliğine Hazırız”
Görüşme sonrası açıklamada bulunan Başkan Erdem, “Beldemizin gelişimi ve vatandaşlarımızın ihtiyaçlarının karşılanması için tüm kurumlarla uyum içerisinde çalışmaya devam ediyoruz. İller Bankası’nın değerli katkılarıyla önemli projeleri hayata geçiriyoruz. Bugünkü nazik ev sahipliği ve destekleri için Daire Başkanımıza teşekkür ederim” dedi.
Trakya’da Kalkınma İçin Ortak Adımlar Atılıyor
Başkanlar, bu tür temasların bölge belediyeleri açısından büyük önem taşıdığını ve yatırım süreçlerini hızlandırdığını belirtti. Babaeski Belediye Başkanı Dr. Fırat Yayla da belediyeler arası koordinasyonun artırılması gerektiğini vurgulayarak, ortak hedefin yaşanabilir, altyapısı güçlü kentler oluşturmak olduğunu ifade etti. Görüşmenin ardından iki başkan da İller Bankası yetkililerine desteklerinden dolayı teşekkür etti.
HACER ZORTUL